NIEUWSBRIEF
KALMTHOUT
N°9 - 05/09/2012
 
 

Over enkele weken kiezen we met z’n allen een nieuwe gemeenteraad.

Op zondag 14 oktober bepaalt U wie de volgende 6 jaar Kalmthout mag besturen. Wie wordt burgemeester? Uit welke partij komen de schepenen en wie vormt de politieke meerderheid en de oppositie?

Het zijn allemaal vragen die door de Kalmthoutse kiezer zullen beantwoord worden.

CD&V stelt in deze Nieuwsbrief haar 25 kandidaten voor. Het zijn één voor één mensen die zich willen inzetten voor Kalmthout. Ze werken samen aan een aantrekkelijk programma voor onze gemeente. Er is heel wat nagedacht en vergaderd hoe we Kalmthout de komende jaren zien.

Onze kandidaten voelen zich erg thuis in Kalmthout en zijn uiteraard fier op onze mooie gemeente: we wonen en werken hier graag, met onze familie en vrienden, we zijn met veel plezier actief in een vereniging, we houden van onze natuur en genieten van deze landelijke, rustige omgeving. CD&V is ook overal thuis in Kalmthout. Onze kandidaten wonen in het Centrum, in Heide, in het Dorp, in Nieuwmoer en in Achterbroek.

Sommigen zijn nieuwe en jonge kandidaten, anderen hebben al heel wat politieke ervaring bij de gemeente en het OCMW. De lijst is netjes verdeeld tussen mannen en vrouwen. We stellen ze hieronder graag aan U voor. Eén ding hebben ze gemeen: ze voelen zich thuis in Kalmthout. En ze voelen zich thuis bij CD&V.

Meer informatie over het programma en onze kandidaten kan u terugvinden op onze website www.kalmthout.cdenv.be of op de persoonlijke websites van de kandidaten.

Veel leesgenot,

Lukas Jacobs - burgemeester1. Lukas Jacobs: °29/09/1968 - Burgemeester

Lukas is 12 jaar voltijds aan de slag voor de gemeente Kalmthout en wil graag opnieuw een mandaat als burgemeester. Hij haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen 1/3e van de Kalmthoutse voorkeursstemmen.

http://lukas.jacobs.cdenv.be


2. Maggy Beyers: °9/02/1978 - Bediende

Maggy is een nieuwe kandidate. Zij is directeur bij MediaNet Vlaanderen, moeder van 3 jonge kinderen en voorzitter van Jong-CD&V in Kalmthout. Zij treedt nu in de voetsporen van haar vader, oud-schepen Frans Beyers.

http://jongcdenv.kalmthout.cdenv.be


3. Maarten De Bock: °7/09/1971 - Labo Manager

Maarten is schepen van financiën en milieu en afdelingsvoorzitter van CD&V in Kalmthout. Hij werkt als chemicus bij Bayer in Antwerpen. Maarten is ook voorzitter van CD&V in Kalmthout en bestuurslid bij voetbalclub Heibos.

http://maarten.debock.cdenv.be


4. Wies Peeters: °28/07/1958 - PWA-beambte

Wies werkt aan tewerkstelling in het PWA (plaatselijk werkgelegenheidsagentschap) van Kalmthout. Ze was jarenlang actief als kookouder bij de Chiro in Achterbroek en zingt bij koor ‘Lange Asem’ in Brasschaat.

http://wies.peeters.cdenv.be


5. René Francken: °22/02/1952 - Schepen

Uittredend CD&V-schepen van mobiliteit, landbouw en kerkhoven. Was vroeger als politie-agent al nauw betrokken bij de werking van de gemeente. Nadien heeft hij jaren als zelfstandige gewerkt, samen met zijn vrouw, in hun legpluimveebedrijf in Nieuwmoer.

http://kalmthout.cdenv.be/rene-francken-0


6. Silke Lathouwers: °31/07/1991 - Studente

Silke is met haar 21 jaar de jongste kandidaat op de CD&V-lijst. Silke is studente rechten en mede-groepsleidster van de meisjesscouts van Heuvel in Kalmthout. Zij vindt het belangrijk dat de gemeente jeugdverenigingen materieel en financieel blijft steunen.

http://jongcdenv.kalmthout.cdenv.be


7. Stijn de Koning: °5/08/1977 - Bediende

Stijn is oud-journalist van GvA en erg vertrouwd met het politieke reilen en zeilen in Kalmthout. Hij werkt nu als administratief bediende bij HUVA, een Kalmthouts immobiliënkantoor. Stijn richtte mee BIN Bezemheide op en speelt volleybal bij Dosko in Essen.

http://jongcdenv.kalmthout.cdenv.be


8. Leen Suykerbuyk: °24/02/1963 - Maatschappelijk assistente

Leen combineert haar werk op het kabinet van Vlaams minister van welzijn Jo Vandeurzen met een deeltijdse job in een dagcentrum voor mensen met een handicap. Dochter van oud-parlementslid en ere-burgemeester Herman Suykerbuyk.

http://leen.suykerbuyk.cdenv.be


9. Didier Van Aert: °30/06/1988 - Bediende

Didier studeerde economie en werkt als financieel auditor. In zijn vrije tijd is hij hoofdleider van de KLJ in Achterbroek en speelt hij voetbal bij Achterbroek VV.

http://jongcdenv.kalmthout.cdenv.be


10. Jan Oerlemans: °4/06/1962 - Horeca-uitbater

Jan baat met zijn familie in Nieuwmoer danscafé Bar-Choc, café De kroon en feestzaal De Schuur uit. Hij is uittredend gemeenteraadslid en zetelde ook in de politieraad. Als afwisseling van het zware werk gaat hij graag een toertje rijden met zijn Harley.

http://kalmthout.cdenv.be/jan-oerlemans-0


11. Stefanie Van Looveren: °24/10/1987 - Parlementair medewerkster

Stefanie studeerde journalistiek en deed Europese Studies. Ze is parlementair medewerker voor de CD&V-fractie in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Zij speelt voetbal bij De Poppemiekes van café De Oude Withoef.

http://jongcdenv.kalmthout.cdenv.be


12. Jan Breugelmans: °6/11/1978 - Sales Representative

Jan werkt als medisch afgevaardigde. Hij is momenteel het jongste gemeenteraadslid in Kalmthout. Is ook lid van het oudercomité van basisschool De Linde in Achterbroek en speelt voetbal bij FC De Gloria.

http://jongcdenv.kalmthout.cdenv.be


13. Jan Van Hooydonck: °24/01/1952 - Schepen

Uittredend CD&V-schepen van openbare werken. Zoon van oud-burgemeester Adriaan ‘Jaan’ Van Hooydonck. Voltijds aan de slag als schepen, maar houdt ook van fietsen en tijd doorbrengen met zijn vier kleinzonen.

http://kalmthout.cdenv.be/jan-van-hooydonck-0


14. Lea Van Looveren: °12/06/1948 - Bediende op rust

Lea is voorzitter van de CD&V-vrouwen in Kalmthout en in de regio van Voor- en Noorderkempen. Zij is erg actief in de Kalmthoutse welzijnsraad en promoot Kalmthout als secretaris van Toerisme Kalmthout.

http://lea.vanlooveren.cdenv.be


15. Gust Van Loon: °20/02/1948 - Schepen

Uittredend CD&V-schepen van sport, onderwijs en kinderopvang. Gust werkte jarenlang als kinesist in Nederland. Hij is voorzitter van de Landelijke Gilde in Achterbroek.

http://kalmthout.cdenv.be/gust-van-loon-0


16. Inge Goovaerts: °27/07/1973 - Notarisklerk

Inge werkt op een notariskantoor en helpt haar man in hun taverne-restaurant Den Engel in Nieuwmoer.

Haar grootste hobby is acrylverven.

http://inge.goovaerts.cdenv.be


17. Baldwin Sondervan: °18/07/1969 - Kinesitherapeut

Baldwin is verantwoordelijke voor een kinesisten-praktijk in het centrum van Kalmthout. Hij is ook actief als lid van de gemeentelijke sportraad.

http://baldwin.sondervan.cdenv.be


18. Edith Mattheeusen: °1/01/1960 - Zelfstandige

Edith heeft een frituur in Nieuwmoer en combineert dat met de uitbating van een lingerie-winkel in Sint-Job. Ze is ook bestuurslid bij de Landelijke Gilde van Nieuwmoer.

http://kalmthout.cdenv.be/edith-mattheeusen


19. Sandra Hoppenbrouwers: °18/08/1976 - Landbouwster

Sandra vertegenwoordigt als jonge moeder mee de landbouw op de CD&V-lijst. Zij werkt met haar man op hun boerderij in Achterbroek, die ook bekend is omwille van de melkautomaat aan het Kruisbos, en is actief bij de KVLV.

http://jongcdenv.kalmthout.cdenv.be


20. Martine van Hooydonk: °3/11/1962 - Bediende

Uittredend gemeenteraadslid. Is actief als vrijwilligster in de wijk Achterbroek, onder meer als gemachtigd opzichter en is ook lid van KVLV. Ze werkt mee in de speelgoedwinkel in Achterbroek.

http://kalmthout.cdenv.be/martine-van-hooydonk-0


21. Evy Monu: °30/08/1979 - Binnenhuisarchitect 

Evy is als mama van 2 zeer jonge kinderen de drijvende kracht achter het nieuwe speelterrein in de wijk Dorp. Als binnenhuisarchitect heeft zij natuurlijk ook veel aandacht voor bouwen en verbouwen.                                                                                                  

http://jongcdenv.kalmthout.cdenv.be


22. Monique Buyens: °29/04/1939 - Gepensioneerde

Monique is uittredend gemeenteraadslid en voormalig schepen. Monique is de dochter van de oprichters van de gekende bakkerswinkel en cremerie Monida in Heide.

http://kalmthout.cdenv.be/monique-buyens-0


23. Jan Fraeters: °19/10/1952 - Bediende

Uittredend gemeenteraadslid en voormalige schepen. Jan is ook actief bij het OCMW. Regelmatig springt hij op zijn fiets en in de wintermaanden vind je hem steevast op de veldcrossen.

http://kalmthout.cdenv.be/jan-fraeters-0


24. Dirk Van Peel: °6/10/1936 - Huisarts

OCMW-voorzitter en schepen van welzijn. Is al veertig jaar actief in de lokale politiek. Naast mijn werk als OCMW-voorzitter en Schepen van Welzijn ga ik graag fietsen, zeilen, petanque spelen en met de motor rijden. Vader van de gekende stand-up-comedian Michael Van Peel.

http://dirk.vanpeel.cdenv.be


25. Jef Van den Bergh: °5/02/1973 - Volksvertegenwoordiger

In de Kamer van Volksvertegenwoordigers is hij vooral bezig met mobiliteitsdossiers, in de gemeenteraad is hij de fractieleider van CD&V. Zit ook nog in de raad van beheer van jeugdhuis Govio en speelt voetbal bij FC De Gloria.

http://jefvandenbergh.be