Mathias Van Braband

Fractieleider Gemeenteraad, Lid Afdelingsbestuur, Gemeenteraadslid, Lid dagelijks bestuur, Lid politieraad Geel-Laakdal-Meerhout, Jongerenvoorzitter, Directiecomité AGB Sport

  • Geboortedatum:

    10 mei 1991

  • Geboorteplaats:

    Lier

Mathias Van Braband (30 jaar) is de jongerenvoorzitter van CD&V geel en maakt deel uit van het communicatieteam van de partij. Ook zetelt hij in het Directiecomité van AGB Sport. Sinds 2021 zetelt hij eveneens als gemeenteraadslid en is hij sinds september 2021 fractieleider van CD&V binnen de Geelse gemeenteraad.

Hij is een echte verenigingsman. In Winkelomheide en Geel-centrum was hij jarenlang actief als lid en leider bij Sint-Aloysiusscouts en nu nog bij de Oud-Scouts. Hij is oprichter en beheerder van winkelomheide.com, waar iedereen kan vinden wat er allemaal te beleven valt. Verder trekt hij in ‘De Hei’ mee de werkgroep voor de ontwikkeling van een nieuw dorpsplein, waarvoor hij in naam van de inwoners is gaan pleiten op de gemeenteraad.

Geel is een zalige stad om in te wonen, maar het kan altijd beter. Leefbaarheid moet voor hem prominent op de eerste plaats komen. Daar wil Mathias zich dan ook voor de volle 100% voor inzetten. De interessegebieden van Mathias zijn dan ook het verenigings- en gemeenschapsleven, maar ook mobiliteit, fietsbeleid en ruimtelijke ordening. Als jonge kracht staat hij klaar om de handen uit de mouwen te steken, voor elke Gelenaar!