Maandag geven we het startschot voor een nieuw fantastisch schooljaar. Heel veel succes gewenst aan alle meesters, juffen, leerlingen en hun ouders!
Er is geen krachtiger middel om individuen of een samenleving in haar geheel vooruit te helpen dan sterk onderwijs. In Vlaanderen hebben we een lange traditie en een internationale reputatie van kwaliteitsvol onderwijs. Demografische, socio-economische en technische evoluties zorgen echter telkens voor nieuwe uitdagingen en ook in de samenleving van morgen moeten we die onderwijskwaliteit blijven garanderen. En wel voor iedereen in de samenleving ongeacht leeftijd, gender, afkomst, thuistaal of zorgnood, ...
Daartoe is het belangrijk onderwijs op maat aan te bieden, want hét beste onderwijs bestaat niet. Iedere doelgroep of ieder individu heeft andere noden, andere talenten, mogelijkheden en interesses. ‘Het best mogelijke onderwijs voor elke lerende’, dat is ons devies.
Kwaliteitsvol onderwijs is en blijft bovendien vooral het resultaat van de harde dagdagelijkse inzet van duizenden leraren, ondersteuners, begeleiders, docenten, professoren én hun teams. Zij staan niet alleen maar zijn gesterkt door krachtige besturen en directies, vaak aangevuld met deskundige ondersteuning van externe partners.
Onderwijs is dan ook vooral mensenwerk en teamwerk, en start daarom vanuit vertrouwen en gedeelde verantwoordelijkheid en gebeurt in nauw overleg met alle betrokken partners. In de eerste plaats de leerkrachten en directies, de onderwijsverstrekkers en –ondersteuners, maar evenzeer de leerlingen en hun ouders. Samen maken wij onderwijs.
Het beste onderwijs voor elk kind, daar werken we aan! Lees hier hoe we dat concreet aanpakken:
>> Nieuwe eindtermen: kennis sterk, kritisch weerbaar
>> Jongeren beter voorbereiden op de arbeidsmarkt dankzij duaal leren
>> Naar een inclusief onderwijs op maat van elk kind
>> Kinderen meer laten bewegen op school
>> Paraat voor de schoolstraat: geef zuurstof aan scholen
>> Veiligere schoolomgevingen creëren met het Bengels Verkeersplan
Meer vernemen over onze kijk op het onderwijs in Vlaanderen?