Respect voor landelijk Vlaanderen

Cd&v staat voor een hecht, authentiek en betrokken Vlaanderen. We geloven in de kracht van een sterke gemeenschap waar niemand zich in de steek gelaten voelt. De bezorgdheden van mensen uit landelijk Vlaanderen worden vaak weggelachen, als gemeenschapspartij willen wij er ook voor hen zijn.

Respect voor gezinnen

Een gezin kan vele vormen aannemen. Papa, mama, kindje. Of twee mama’s of papa’s. Of een alleenstaande ouder, een plusouder... Of misschien is er (nog) geen kindje in jouw gezin. En da’s allemaal oké. Want de kern blijft hetzelfde – het gezin blijft de plaats waar je je geborgen en geliefd weet.

Respect voor ouderen

Cd&v is en blijft de partij die zich onverminderd inzet voor onze ouderen. We geloven dat elke persoon respect en waardering verdient, ongeacht hun leeftijd.

Onze mensen

Sammy&Hilde&Vincent&Jo&Benjamin&Annelies&Nicole&Robrecht&Nathalie&Wouter&Hendrik&Jan&Karin&Jean&Bianca&Bart&Franky&Tom&Stijn&Maaike&Leen&Nawal&Martine&Cindy&Koen&Leentje&Kathleen&Vera&Nahima&Sofie&Inge&Bart&Katrien&Tinne&Joke&Katrien&Orry&Koen&Els&Peter&Jef&Tom&Tom&Loes&Kurt&Maud&Servais&Brecht&Hilal&Sammy&Hilde&Vincent&Jo&Benjamin&Annelies&Nicole&Robrecht&Nathalie&Wouter&Hendrik&Jan&Karin&Jean&Bianca&Bart&Franky&Tom&Stijn&Maaike&Leen&Nawal&Martine&Cindy&Koen&Leentje&Kathleen&Vera&Nahima&Sofie&Inge&Bart&Katrien&Tinne&Joke&Katrien&Orry&Koen&Els&Peter&Jef&Tom&Tom&Loes&Kurt&Maud&Servais&Brecht&Hilal&

JA voor de indexering van de kinderbijslag

Het leven wordt duurder en onze lonen en pensioenen stijgen automatisch, maar de kinderbijslag niet. Dat is absurd.

We moeten de koopkracht van onze gezinnen versterken en daarom willen wij dat het Groeipakket, de vroegere kinderbijslag, geïndexeerd wordt.

De kinderbijslag is cruciaal in de strijd tegen kinderarmoede. Het is er niet enkel om schoolfacturen te betalen en brooddozen te vullen, het zorgt er ook voor dat kinderen hun hobby’s kunnen uitoefenen en gewoon zorgeloos kind kunnen zijn. Gezinnen verdienen net méér koopkracht en moeten zelf kunnen beslissen hoe ze het geld uitgeven.

Teken de petitie en deel ze met familie en vrienden. Samen strijden we voor meer koopkracht voor onze gezinnen.

229 handtekeningen
Doel: 500 handtekeningen

Klik hier om de privacyvoorwaarden te raadplegen

Nieuws

Cd&v wil af van verplichte ziektepensioen voor statutaire ambtenaren

Het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren moet omgevormd worden zodat het dichter bij het ziektepensioen voor werknemers ligt. Kamerlid Nahima Lanjri (cd&v) dient een voorstel in voor een hervorming van het ziektepensioen voor statutaire ambtenaren.

Betaalbare woningen voor werkende starters

Er heerst een wooncrisis in Vlaanderen. Jonge werkende gezinnen kunnen geen woning meer veroorloven. We moeten meer en sneller sociale woningen bouwen, zegt Vlaams parlementslid Vera Jans. Zo zetten we de huizenmarkt in beweging en daalt de prijs van starterswoningen.

Nog geen langetermijnoplossing voor lerarentekort

“In februari dit jaar gaf ik samen met cd&v een aanzet voor een lerarenloopbaanpact, een plan om op lange termijn de lerarenloopbaan aantrekkelijker te maken en zo het lerarentekort te helpen oplossen. Vandaag worden er met dit nieuwe decreet een aantal belangrijke stappen gezet. Maar we zijn er nog niet. Ik blijf op mijn honger zitten, er is onverminderd nood aan een langetermijnvisie en -aanpak”, zegt Vlaams parlementslid Loes Vandromme (cd&v).

Kalender

Themadag: De hormoon(r)evolutie’

Vlaams Parlement (De Schelp), Brussel

Sammy’s BBQ

OHL Stadion King power At Den Dreef, Leuven

Bepaal mee onze koers

Vind ik leuk

Cd&v bij jou in de buurt

Ontdek